מה עושים במקרה והרופא לא אבחן נכון?
מה עושים במקרה והרופא לא אבחן נכון?
עבור אנשים רבים, הרופא הוא ‘יודע כל’ וכל מה שיוצא מפיו – קודש. כאשר הם עולים על מיטת הטיפולים, הם מתמסרים לגמרי לידיו מתוך אמון מוחלט כי הרופא יבצע בהם את הטיפולים המדויקים והנכונים להם.
אך מה לעשות שגם הרופא הוא רק בן אדם וגם הרופא עשוי לשגות לפעמים? במיוחד לאור העובדה כי קיימת מצוקה קשה מבחינת מצבת העובדים בחדרי המיון ובבתי החולים עד שהעומס הרב גורם לא פעם למקרים קשים שמוגדרים כרשלנות רפואית. לא שאנחנו מצדיקים את הדבר. מדובר בהחלט בבעיה הדורשת פתרון. עבור הפציינטים שנפגעו, אנחנו ממליצים בהחלט שלא לוותר כי מגיע להם לקבל טיפול רפואי איכותי. ואם הרופא שגה באבחון, שגה בטיפול, לא שלח לבדיקות הנכונות וכדומה, הפציינט לא אמור לשאת לבד בתוצאות. הצוות הרפואי אמור בהחלט לשאת במחיר ולשלם את הפיצויים.
הרופא לא אבחן את הבעיה – האם זו רשלנות רפואית?
תוכן עניינים
ישנם מקרים אשר בהם על הרופא לשלוח את הפציינט על מנת שהוא יבצע בדיקות תקופתיות שונות.
אם אלו בדיקות בהתאם לגילו של הפציינט ואם זהו מעקב שגרתי בגלל מצב רפואי נתון. במקרה והרופא אינו עושה זאת ובעקבות האבחון החסר, הידרדר מצבו של החולה, הרי שישנה בהחלט עילה לתבוע את הרופא ולדרוש כי יפצה את הפציינט.
חשוב לדעת כי על מנת לקבל את הפיצויים בעילה של רשלנות רפואית, חובה על הפציינט להוכיח כי הוא אכן ניזוק בעקבות הרשלנות הרפואית וכי אילו הרופא היה שולח אותו לבצע את הבדיקות או שהוא היה מאבחן את המצב במועד, הרי שהיה נמנע ממנו סבל וכאב מיותרים.
האם ישנה תקופת התיישנות לרשלנות רפואית?
חשוב לדעת כי תקופת ההתיישנות של הרשלנות הרפואית היא לאחר שבע שנים מהיום בו נגרמה הרשלנות הרפואית. לא תמיד ניכרות התוצאות של הטיפול הלקוי כמו גם היעדר האבחון באופן מידי. במקרים אלו תחל הספירה של תקופת ההתיישנות החל מהיום בו ניכר כי נגרם נזק כלשהו בעקבות הרשלנות הרפואית.
חשוב לדעת כי בכל מקרה של רשלנות רפואית ולא משנה מצד איזה גורם רפואה שלא יהיה אפשר לפנות אל בית המשפט לצורך קבלת פיצויים.
לא ממש משנה אם מדובר ברופא פרטי או רופא העובד מטעם קופת החולים. מבחינת הפציינט לא אמור להיות הבדל. עבור הרופאים יש כמובן את המטרייה שבית החולים, קופת החולים או המדינה מעניקים לאלו העובדים תחת חסותם.
בכל מקרה, החולה שנפגע לא אמור לשאת בנזקים מעבר לסבל שהוא כבר סובל ממילא.
חישוב גובה הפיצויים
אצל כל חולה מחושבים הפיצויים בהתאם לנזקים אשר מהם הוא סבל או סובל בעקבות הטיפול הלקוי. את החישוב עושים על ידי שקלול הנזקים כולל הכאב והסבל, עזרה של צד שלישי וכל ההוצאות שנלוו ונבעו בעקבות הפגיעה.