קביעת פגישת יעוץ
רשלנות רפואית באבחון תסמונת אדוארדס
אהובה טיכו 23.01.25 אבחון ליקוי

רשלנות רפואית באבחון תסמונת אדוארדס

תסמונת אדוארדס (טריזומיה 18) הינה הפרעה גנטית חמורה המתרחשת בשכיחות של כאחד מכל 5,000 הריונות. הפרעה זו מאופיינת בנוכחות עותק נוסף של כרומוזום 18, המוביל לפגיעה התפתחותית משמעותית ותוחלת חיים קצרה. כמומחים בתחום הרשלנות הרפואית, אנו עדים לחשיבות העליונה של אבחון מוקדם של התסמונת עוד במהלך ההיריון. אבחון מדויק ובזמן מאפשר להורים לקבל החלטות מושכלות לגבי המשך ההיריון ולהיערך רפואית ורגשית למצבים אפשריים. הרופא המטפל מחויב על פי חוק למסור להורים את מלוא המידע הרפואי ולהפנות לביצוע כל הבדיקות הנדרשות לאבחון מוקדם. כשל באבחון או עיכוב בזיהוי התסמונת עלול להוביל להשלכות משפטיות חמורות ולפגיעה בזכות ההורים לאוטונומיה רפואית.

בדיקות טרום לידתיות לאבחון תסמונת אדוארדס

כמשרד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית בתחום האבחון הטרום לידתי, אנו נתקלים במקרים רבים של כשלים בביצוע ופענוח בדיקות לזיהוי תסמונת אדוארדס. הבדיקות הקיימות כיום מאפשרות אבחון מוקדם ומדויק של התסמונת, כאשר כל בדיקה מציעה רמת דיוק שונה וצריכה להתבצע בשלב המתאים של ההיריון.

  • סקר שליש ראשון – בדיקת דם המבוצעת בשבועות 11-13 להיריון, עם רמת דיוק של כ-85% באיתור תסמונת אדוארדס
  • בדיקת שקיפות עורפית – בדיקת אולטרסאונד המבוצעת בשבועות 11-14 להיריון, המציגה דיוק של כ-80% בשילוב עם בדיקות דם
  • דגימת סיסי שליה – בדיקה פולשנית המבוצעת בשבועות 10-13 להיריון, עם רמת דיוק של כ-99%
  • בדיקת מי שפיר – בדיקה פולשנית המבוצעת בשבועות 16-20 להיריון, המספקת תוצאות מדויקות ב-99.8% מהמקרים

חשוב להדגיש כי שילוב של מספר בדיקות מגדיל משמעותית את הסיכוי לאבחון מדויק. על הרופא המטפל חלה חובה משפטית ומקצועית להסביר להורים את חשיבות כל בדיקה ואת המשמעויות של תוצאותיה.

קראו גם על: רשלנות רפואית בהריון

רשלנות רפואית באבחון תסמונת אדוארדס

כשלים נפוצים באבחון תסמונת אדוארדס

במהלך שנות עבודתנו בתחום הרשלנות הרפואית, נתקלנו במספר כשלים חוזרים באבחון תסמונת אדוארדס. הכשל המרכזי נובע מפרשנות שגויה של תוצאות בדיקות הסקר, במיוחד כאשר התוצאות נמצאות בטווח הגבולי. בנוסף, קיימות מגבלות טכנולוגיות בבדיקות ההדמיה שעלולות להוביל לאבחון שגוי, במיוחד בשבועות מוקדמים של ההיריון. גורם משמעותי נוסף הוא תקשורת לקויה בין הצוות הרפואי להורים, כאשר לעיתים מידע חיוני אינו מועבר באופן ברור ומקיף. טעויות אנוש, כמו אי-תיעוד ממצאים חריגים או התעלמות מסימנים מחשידים, מהוות גם הן גורם משמעותי לכשלי אבחון. חשוב להדגיש כי כל כשל באבחון עלול להוביל להחלטות רפואיות שגויות ולהשלכות משמעותיות על העובר והמשפחה.

השלכות משפטיות של כשל באבחון

כשל באבחון תסמונת אדוארדס עלול להוביל להשלכות משפטיות חמורות עבור הצוות הרפואי והמוסד הרפואי. במקרים בהם מוכח כי הרופא המטפל או המוסד הרפואי התרשלו בביצוע הבדיקות הנדרשות, בפענוח תוצאותיהן, או במתן מידע מלא להורים, עומדת להורים הזכות לתבוע פיצויים. החוק הישראלי מכיר בזכותם של ההורים לקבל החלטה מושכלת לגבי המשך ההיריון, ואי-מתן האפשרות הזו עקב כשל באבחון מהווה פגיעה באוטונומיה שלהם. בנוסף, המוסד הרפואי עלול להיות חשוף לתביעות בגין הוצאות רפואיות מוגברות, טיפול סיעודי ונזק נפשי שנגרם להורים. חשוב להדגיש כי האחריות המשפטית מתפרשת על פני כל שרשרת הטיפול, החל מהרופא המטפל, דרך המעבדה המבצעת את הבדיקות, ועד להנהלת המוסד הרפואי האחראית על קביעת נהלי העבודה ופיקוח על ביצועם.

למדו גם על: רשלנות בבדיקות סקר ובייעוץ גנטי

זיהוי רשלנות רפואית באבחון תסמונת אדוארדס

  1. אי-ביצוע סקירת מערכות מקיפה בשבועות המומלצים, או ביצוע חלקי שלה ללא התייחסות לכל הסימנים האופייניים לתסמונת.
  2. התעלמות מתוצאות חריגות בבדיקות דם או סקר ביוכימי, והימנעות מהפניה לבדיקות המשך נדרשות.
  3. כשל במתן הסבר מקיף להורים אודות משמעות התוצאות החריגות והאפשרויות העומדות בפניהם.
  4. אי-תיעוד ממצאים חריגים בתיק הרפואי או השמטת מידע רפואי מהותי.
  5. הימנעות מהפניה לייעוץ גנטי כאשר קיימים סימנים מחשידים או גורמי סיכון מוכרים.
  6. ביצוע בדיקות בניגוד לפרוטוקולים הרפואיים המקובלים או שימוש בציוד לא תקין.
  7. אי-מתן מידע להורים אודות זכותם לקבל חוות דעת נוספת במקרה של ממצאים חריגים.

רשלנות רפואית באבחון תסמונת אדוארדס

הליך התביעה במקרה של רשלנות באבחון

במקרה של חשד לרשלנות באבחון תסמונת אדוארדס, התהליך המשפטי מתחיל באיסוף מדוקדק של המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, כולל תיעוד של כל הבדיקות שבוצעו או לא בוצעו במהלך ההיריון. אנו פועלים לקבלת חוות דעת מקצועיות מרופאים מומחים בתחום הגנטיקה והמיילדות, המבססות את הטענה לרשלנות רפואית. חשוב להדגיש כי קיימת מגבלת זמן להגשת תביעה – שבע שנים מיום האירוע או שלוש שנים מיום גילוי העילה. במסגרת ההליך המשפטי, אנו מוכיחים את הקשר הסיבתי בין המחדל הרפואי לבין הנזק שנגרם, ומציגים את מלוא הראיות המצביעות על סטייה מסטנדרט הטיפול המקובל. לאורך כל התהליך, אנו מלווים את המשפחה בהבנת זכויותיה ובמיצוי מלוא הפיצוי המגיע לה בגין הנזקים שנגרמו.

למידע נוסף הכנסו: רשלנות רפואית בלידה

לסיכום 

כשל באבחון תסמונת אדוארדס הוא אירוע מורכב בעל השלכות משמעותיות על חיי המשפחה כולה. המפתח להתמודדות נכונה עם מקרים של רשלנות רפואית באבחון התסמונת הוא פנייה מהירה לייעוץ משפטי מקצועי. אנו מאמינים כי לכל משפחה עומדת הזכות לקבל את מלוא המידע והכלים להתמודדות עם המצב, וחשוב להבין כי קיימות אפשרויות משפטיות לקבלת פיצוי במקרים המתאימים. משרד עורכי דין אהובה טיכו, המתמחה בתיקי רשלנות רפואית, מעניק ליווי מקצועי ורגיש לאורך כל התהליך המשפטי, תוך הבנה עמוקה של המורכבות הרגשית והמשפטית הכרוכה במקרים אלו. חשוב לזכור כי פנייה מוקדמת לייעוץ משפטי מגדילה את סיכויי ההצלחה בתביעה ומאפשרת איסוף ראיות ומסמכים בזמן אמת.

לקבלת פגישת יעוץ חייג או שלח פרטים: