קביעת פגישת יעוץ
רשלנות רפואית באבחון ריבוי מי שפיר
אהובה טיכו 20.06.24 רשלנות רפואית בהריון

רשלנות רפואית באבחון וטיפול בריבוי מי שפיר

ריבוי מי שפיר הוא מצב שבו כמות מי השפיר ברחם עולה על הנורמה.  ריבוי מי שפיר (Polyhydramnios) הוא מצב רפואי שבו מצטברת כמות מוגברת של מי שפיר ברחם במהלך ההריון. ריבוי מי שפיר שלא מאובחן ומטופל כראוי עלול לגרום לסיבוכים משמעותיים הן לאם והן לעובר הכוללים לחץ דם גבוה, בצקת, קוצר נשימה, כאבי בטן ואף לידה מוקדמת. מבחינת העובר, ריבוי מי שפיר מעלה את הסיכון למיצג עכוז, חבל הטבור סביב הצוואר, ניתוק שליה, הפרעות גדילה והתפתחות ואף מוות תוך-רחמי. במאמר זה נעסוק ברשלנות רפואית באבחון וטיפול במצב.

מחדלים באבחון ריבוי מי שפיר

אבחון נכון ומדויק של ריבוי מי שפיר הוא קריטי להבטחת בריאות האם והעובר, שכן מצב זה עשוי להצביע על סיכונים בריאותיים שונים כמו לידות מוקדמות, מצבים כרומוזומליים ובעיות לבביות בעובר. עם זאת, קיימים מחדלים משמעותיים בתהליך האבחון שעלולים להוביל להשלכות חמורות.

אחד המחדלים הנפוצים הוא אי-זיהוי של הסימפטומים הברורים לריבוי מי שפיר כגון תחושת לחץ מוגבר בבטן, קשיי נשימה ונפיחות. כאשר התסמינים אינם מזוהים בזמן, הטיפול הנדרש עלול להתעכב ולגרום לסיכון נוסף לבריאות האם והעובר. בנוסף, חוסר דיוק בבדיקות האולטרסאונד או פירוש מוטעה של התוצאות עלולים להוביל לאבחון שגוי.

מחדל נוסף הוא אי-ביצוע בדיקות מעקב קבועות לנשים שנמצאות בסיכון גבוה לפתח ריבוי מי שפיר, כמו נשים עם סוכרת הריונית או תאומים. חוסר מעקב מתאים עלול להוביל להתפתחות סיבוכים חמורים שלא זוהו בזמן, כמו היפרדות שליה או קרע מוקדם של שק מי השפיר..

מחדלים בטיפול בריבוי מי שפיר

אחד המחדלים המרכזיים בטיפול בריבוי מי שפיר הוא חוסר מעקב וטיפול מתאים לאישה בהריון. ריבוי מי שפיר דורש מעקב קפדני ושגרתי באמצעות בדיקות אולטרסאונד ומעקב רפואי שוטף. כאשר לא מתבצעות בדיקות אולטרסאונד שגרתיות ומעקב רפואי הולם, עלול להיווצר סיכון להופעת סיבוכים כמו לידה מוקדמת, היפרדות שליה או מצבי עובר לא תקינים אחרים.

מחדל נוסף הוא היעדר טיפול מתאים להפחתת כמות מי השפיר. לעיתים יש צורך בביצוע תהליכים כמו ניקוז מי השפיר (אמניוצנטזיס טיפולי) כדי להקטין את הלחץ ברחם ולהפחית את הסיכונים. אי ביצוע של פרוצדורות אלו במקרים שבהם הן נדרשות, או ביצוען בצורה לא מדויקת, עלול להוביל להחמרה במצב ולהיווצרות סיבוכים נוספים.

בנוסף, חוסר התייחסות לגורמי הסיכון שגרמו לריבוי מי השפיר, כמו סוכרת הריונית, עלול להוביל לטיפול לא מלא ולקשיים בניהול ההריון. חשוב לטפל בגורמים אלו במקביל לטיפול בריבוי מי השפיר עצמו.

 

רשלנות רפואית בטיפול בריבוי מי שפיר

 

הולדה בעוולה באי טיפול בריבוי מי שפיר

הולדה בעוולה היא עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית כאשר ניתן להוכיח כי מחדלים רפואיים במהלך ההריון או הלידה הובילו ללידת ילד עם נזקים משמעותיים אשר ניתן היה למנוע. כאשר מדובר באי טיפול בריבוי מי שפיר, ישנן מספר סיבות שבגינן עשויה להיות עילה לתביעת רשלנות רפואית.

בתביעה זו יש להוכיח כי הרופא התרשל באבחון או בטיפול בריבוי מי השפיר, וכי התוצאה של ההתרשלות היא נזקים משמעותיים לילד. לדוגמה, אם הרופא לא ביצע בדיקות מעקב שגרתיות או לא הפנה לטיפול מתאים להפחתת כמות מי השפיר, והדבר הוביל לסיבוכים בלידה או לנזקים לעובר, ייתכן ויהיה ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין הולדה בעוולה.

הוכחת קשר סיבתי בין המחדל הרפואי לבין הנזק שנגרם היא קריטית בתביעה זו. יש להציג ראיות שמראות כי אילו היה מתבצע טיפול מתאים בזמן, ניתן היה למנוע את הנזק או להפחית את חומרתו.

נגד מי ניתן להגיש את התביעה?

ראשית, ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד הרופא המטפל אם הוא לא זיהה את הסימנים המוקדמים לריבוי מי שפיר, לא ביצע את הבדיקות הנדרשות לאבחון המצב, או לא הפנה את המטופלת למעקב רפואי מתאים. רשלנות מצד הרופא יכולה להתבטא גם באי מתן טיפול מתאים להפחתת כמות מי השפיר כאשר המצב כבר אובחן.

שנית, ניתן להגיש תביעה נגד הצוות הרפואי המעורב בטיפול במטופלת, אם הם לא פעלו לפי הפרוטוקולים הרפואיים המקובלים, לא סיפקו תנאים מתאימים למעקב וטיפול, או גרמו לנזקים עקב חוסר תשומת לב או זהירות במהלך הטיפול.

בנוסף, ניתן להגיש תביעה נגד המכון הרפואי או בית החולים שבו טופלה המטופלת, אם הם לא דאגו להבטיח את הציוד הנדרש, הכשרת הצוות הרפואי, או מעקב נאות אחר המטופלות בסיכון.

תביעת רשלנות רפואית היא תהליך מורכב הדורש הבנה מעמיקה של התחום הרפואי והמשפטי, לכן חשוב לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית, אשר יסייע באיסוף הראיות, ייעוץ בנוגע לסיכויי התביעה, ומקסום הפיצויים האפשריים עבור הנזקים שנגרמו.

לסיכום

ריבוי מי שפיר הוא מצב מסוכן בהיריון שעלול לגרום לסיבוכים חמורים לאם ולעובר אם לא מאובחן ומטופל כראוי. במידה והצוות הרפואי לא מספיק ערני לסימנים ולתסמינים של ריבוי מי שפיר, ולא מפנה את האישה במועד לבדיקות מתאימות, ישנו חשד ממשי לרשלנות רפואית.

חוששים שנגרם לכם או לילדכם נזק עקב רשלנות רפואית באבחון או טיפול בריבוי מי שפיר? חשוב שתפעלו במהירות, תאספו את כל המסמכים הרלוונטיים ופנו לייעוץ משפטי מקצועי בהקדם.

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות עם עורך דין רשלנות רפואית, חייגו 03-6954642 או השאירו פרטים כאן.

לקבלת פגישת יעוץ חייג או שלח פרטים: