קביעת פגישת יעוץ
אנדומטריוזיס
Daniel 25.06.23 רשלנות רפואית

רשלנות רפואית באבחון וטיפול אנדומטריוזיס

אנדומטריוזיס הינה מחלת נשים נפוצה ומושתקת, המלווה בכאבים קשים ובפגיעות גופניות. מחלת האנדומטריוזיס ברת טיפול מסוים, וככל שיקדם הטיפול – כך ייטב. אבחון וטיפול לקוי במחלה, ייחשב לרשלנות רפואית. במקרים אלו, פנייה לעו”ד המתמחה ברשלנות רפואית תוכל לעזור לך להשיג את הצדק והפיצוי המגיעים לך. במאמר זה נעמיק בנושא רשלנות אנדומטריוזיס, נדון בהגדרתה, בסימפטומים, ברשלנות רפואית אפשרית באבחון ובטיפול וכן בתהליך הגשת תביעת רשלנות רפואית.

אנדומטריוזיס – מה זה?

אנדומטריוזיס הינו מצב רפואי במסגרתו הרקמה המצפה את הרחם, המכונה אנדומטריום, צומחת מחוץ לרחם. רקמות אלו, הנקראות שתלי רירית הרחם, מתפתחות בדרך כלל באזור האגן, אך ניתן למצוא אותם גם באזורים אחרים בגוף. מצב זה משפיע על נשים בגיל הפוריות ויכול להוביל לכאבים כרוניים, כאבים חזקים בזמן הווסת ובזמן קיום יחסים, לבעיות פוריות ולסיבוכים אחרים.

אנדומטריוזיס – תסמינים

התסמינים של אנדומטריוזיס יכולים להשתנות מאישה לאישה. כמה סימנים נפוצים כוללים כאבי אגן חזקים, מחזורים כואבים, כאבים בזמן קיום יחסי מין, דימום מוגזם ולא סדיר ועקרות. תסמינים נפוצים פחות לאנדומטריוזיס הם בעיות במערכת העיכול, תכיפות וכאבים במתן שתן, עייפות כרונית, כאבים בכפות הרגליים ואף תסמינים נפשיים דוגמת תחושות חרדה ודיכאון.
חשוב לציין כי תסמינים אלו אינם מצביעים בהכרח על אנדומטריוזיס ויכולים להצביע גם על בעיות גופניות אחרות. בשל כך, האבחנה המדויקת של אנדומטריוזיס הינה חיונית למתן טיפול יעיל.
רופא שאינו מיומן דיו ואינו פועל בסטנדרט המצופה ממנו, עלול לאבחן את התסמינים כמחלה אחרת ולא לזהות כי מדובר באנדומטריוזיס. כתוצאה מכך, המטופלת לא תקבל את הטיפול הנכון עבורה וייגרם לה נזק משמעותי.

אנדומטריוזיס – קבוצות סיכון

כאמור, תסמיני המחלה אינם ייחודיים רק למחלת האנדומטריוזיס והם עלולים להופיע גם כתוצאה מסיבוכים רפואיים אחרים. עם זאת, בקרב מי שמוגדרות בקבוצות סיכון למחלה, הופעת התסמינים תצביע בסבירות גבוהה יותר על מחלת אנדומטריוזיס. הנשים המצויות בקבוצות סיכון למחלת האנדומטריוזיס הן:
1. נשים שנכנסו להריון ראשון לאחר גיל 35;
2. נשים שקרובת משפחה שלהן מדרגה ראשונה סבלה ממחלה זו (סיכון פי 7 לסבול מהמחלה!);
3. נשים הסובלות מקשיים בפוריות.
חשוב לציין כי אלו אמנם נשים המצויות בקבוצת סיכון לאנדומטריוזיס, אך למעשה כל הנשים הינן במעין קבוצת סיכון למחלה זו. על פי נתוני משרד הבריאות, כ-8 עד 10 אחוזים מכלל הנשים באוכלוסיה בישראל סובלות מאנדומטריוזיס. לכן, אין להקל ראש באף מטופלת המגיעה לרופא עם התסמינים שהוצגו ויש לערוך בדיקות מקיפות ויסודיות לאבחון אנדומטריוזיס אצל המטופלת.

רשלנות רפואית באבחון אנדומטריוזיס

רשלנות רפואית באבחון של אנדומטריוזיס תתרחש כאשר הגניקולוג אליו פנתה המטופלת לא מצליח לזהות את המחלה על סמך הסימפטומים או לא עורך בדיקות מתאימות כדי לאשר את המצב. אבחון מאוחר עלול להוביל להחמרה בתסמינים ולסיבוכים אפשריים של מחלת האנדומטריוזיס.
אם כן, רשלנות רפואית באבחון אנדומטריוזיס קורית בשני מצבים:
1. רופא לא מאבחן את המחלה לאחר עריכת הבדיקות המתאימות;
2. רופא כלל לא עורך את הבדיקות הרצויות / מפנה את המטופלת לבדיקות אלו לאחר הופעת תסמיני המחלה.
ככל שאכן פניתן לגניקולוג והגניקולוג לא אבחן כראוי את מחלת האנדומטריוזיס שלכן, ייתכן בהחלט כי נפגעתן מרשלנות רפואית באבחון אנדומטריוזיס. אם מתעורר אצלכן חשד לרשנות שכזו, פנו לעו”ד רשלנות רפואית לקבלת ייעוץ משפטי וייצוג בהליכים מול בית החולים והרופא המטפל.

רשלנות רפואית בטיפול באנדומטריוזיס

טיפול באנדומטריוזיס כולל לרוב שילוב של טיפול תרופתי, טיפול הורמונלי ולעיתים אף ניתוחים. רשלנות רפואית עלולה להתעורר אם הגניקולוג לא ימליץ על אפשרויות טיפול מתאימות או יבצע הליכים כירורגיים בצורה שגויה, וגורם לנזק או לסיבוכים רפואיים נוספים.
ככל שאת סבורה כי נפגעת מרשלנות רפואית בטיפול באנדומטריוזיס, צרי קשר עם עו”ד רשלנות רפואית. עורכת הדין תעזור לך לעמוד על זכויותייך ולקבל פיצוי על הנזק שנגרם לך מהטיפול הרשלני.

האם כל טיפול שלא הצליח הוא רשלני?

חשוב להדגיש כי לא כל טיפול שנכשל או אבחון שגוי נחשב לרשלנות רפואית. כדי שמעשים אלו ייחשבו לרשלנות רפואית, על עורך הדין להוכיח כי הרופא לא עמד בסטנדרט המצופה ממנו וכי “הרופא הסביר” היה מאבחן את המחלה באופן נכון או מעניק טיפול אפקטיבי, בניגוד לרופא המטפל. בד בבד, הנפגעת לא תצטרך להוכיח יסוד של כוונה בפעולתו של הרופא ואף אם הרופא ביצע את כל פעולותיו כדי לסייע למטופלת אך הוא לא עמד בסטנדרט המצופה ממנו, הרי שהטיפול ייחשב לרשלני.

הגשת תביעת רשלנות רפואית

אם חווית רשלנות רפואית באבחון וטיפול באנדומטריוזיס, ייתכן כי ביכולתך להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד המוסד הרפואי או הרופא המטפל. ישנה חשיבות מכרעת להתייעץ עם עו”ד מנוסה המתמחה בתיקי רשלנות רפואית. עורכת הדין תלווה אותך בהליכים המשפטיים, אשר עשויים לכלול איסוף רשומות רפואיות, קבלת חוות דעת מומחים והגשת תלונה רשמית. עורכת הדין שלך תעמוד לרשותך כדי לעזור לך לבקש את הפיצוי המגיע לך עבור הנזקים שנגרמו לך.

נפגעת מרשלנות רפואית באנדומטריוזיס? יש מה לעשות

אם נפלתן קורבן לרשלנות רפואית באבחון או טיפול באנדומטריוזיס, תוכלי להגיש תביעת רשלנות רפואית לקבלת פיצויים על הנזק שנגרם לך. הפיצויים אמנם לא ירפאו את הכאב, אך הם בהחלט עשויים לסייע בהתמודדות עמו. אני, עו”ד ד”ר אהובה טיכו, מתמחה בתיקי רשלנות רפואית ובעלת ניסיון של למעלה מ-30 שנה בתחום. פני אליי לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי מקצה לקצה, תוך מתן יחס אישי ושמירה על דיסקרטיות מלאה. יחד, נגן על הזכויות שלך ונדאג לפיצוי שכל כך מגיע לך.

לקבלת פגישת יעוץ חייג או שלח פרטים: