איחור באבחון איסכמיה חריפה
משרדנו הגיש תביעת רשלנות רפואית שעילתה היא טיפול ניתוחי רשלני באיסכמיה (אי הספקת דם) חריפה לרגלו של התובע.
לפי כתב התביעה, התובע הגיע לחדר מיון בית החולים בצהרי היום כאשר הורגש דופק רק בעורק אחד ברגלו. מצב של איסכמיה הוא מצב מסוכן שיש לפעול במהירות ולא קיים סיכון כי המטופל עלול לאבד את האיבר האיסכמי ובמקרה הגרוע יותר מוות.
במקרה הנדון, התובע הוכנס רק בערב לחדר הניתוח כאשר על הצוות הרפואי היה להכניסו מיידית לניתוח דחוף. לאחר פתיחת העורקים בגפה ושחרור הסתימה, נותרו סתימות רבות בכלי הדם הקטנים. כעבור מספר ימים באשפוז, בבדיקה של זרימת הדם בעורקים (דופלר) התגלו חסימות נוספות בעורקים שדרשו התערבות ניתוחית חוזרת דחופה. המטופל הוכנס שוב, והפעם באיחור גדול יותר של שלושה ימים לניתוח מעקפים אשר הסתבך ובסופו הצליח הצוות הרפואי להשתלט על החסימה.
התובע שוחרר לביתו וכעבור מספר ימים, המעקף נקרע, המטופל פונה בדחיפות לחדר המיון וכעבור מספר ימים בבית החולים הוכנס התובע לחדר ניתוח שם לצערו הרב, נכרתה רגלו.
לפי כתב התביעה, אילו היה פועל הצוות הרפואי במהירות ונחישות היה ניתן למנוע את כריתת הרגל, אך כתוצאה ממחדליהם של הנתבעות, חל איחור קשה בטיפול בתובע ולא בוצעו כל הפרוצדרות הרפואית ההכרחיות להצלה של הרגל ונגרמו לתובע נזקים בלתי הפיכים.