קביעת פגישת יעוץ
הנחיות משרד הבריאות למעקב הריוני
אהובה טיכו 12.11.17 רשלנות רפואית בהריון

הנחיות משרד הבריאות למעקב הריוני

משרד הבריאות הוציא חוזרים ונהלים (הפניה) לטיפול בנשים בהריון אשר מהוות קבוצת אוכלוסייה שדורשת מעקב מיוחד. מטרת הנהלים היא שנשים יביאו ככל האפשר תינוקות בריאים ללא מומים או תסמונות.

https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/PublicHealthNursing/TipatChalav/Pages/TipatChalav.aspx

הנוהל הבסיסי משנת 2002 של משרד הבריאות ממליץ על בדיקות הריון בהתאם לחודשי ההריון ובהתאם לנתוני האשה וקבוצות הסיכון.

הנהלים של משרד הבריאות הם בהתאם לעמדות מקצועיות הנמצאות בהסכמה ברפואת נשים בהריון ובתיאום עם האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה של משרד הבריאות. הנהלים מתעדכנים בהתאם לשינויים ברפואה.  

להלן חלק מהבדיקות המומלצות לכלל הנשים מהנוהל הבסיסי של משרד הבריאות (משנת 2002): בדיקת סוג דם, RH, ספירת דם כללית, סוכר בדם בצום, VDRL, שתן לכללית ולתרבית, העמסת סוכר, תבחין משולש.

בדיקות האולטרסאונד – שתי בדיקות הראשונה בטירמסטר הראשון, לשם קביעת גיל ההריון, מספר העוברים ונוכחות דופק עוברי, וכדי לשלול הריון מחוץ לרחם. השנייה בטרימסטר שני בין השבועות 18-13 כדי לקבוע את גודל העובר, מיקום השיליה, כמות מי השפיר ומבנה גוף העובר.  

בדיקות נוספות לפי המלצת גנטיקאי או רופא נשים: טיי זקס, תלסמיה, נוגדנים לאדמת, HbsAg, בדיקת סיסי שליה ובדיקת מי שפיר.

משרד הבריאות פרסם נהלים שמטרתם לקבוע כללים ברורים למעקב הריוני תקין. כללים אלו קובעים שבמידת הצורך על הרופא המטפל ליידע את האשה בנוגע לבדיקות נוספות שהיא יכולה לבצע באופן פרטי, בנוסף על הרופא לתעד את כל מהלך הטיפול באשה בהריון, אם יידע אותה או המליץ לה על טיפול מסוים עליו לתעד זאת ולתעד גם מה הוסבר לאשה ומה הייתה תגובתה של האשה להמלצתו. בפועל הצוות הרפואי לא תמיד מקפיד על הרישום המדויק מה שעלול לפגוע במוסד מבחינה משפטית.

התפקיד שלנו כעורכי הדין של הילד הפגוע היא לעבוד יחד עם ההורים ולמצות את הגרסה שלהם לאירועים. בישיבה עם ההורים ניעזר במסמכים הרפואיים ובעזרתם נזכיר להורים את כל התחנות השונות שעברו עד ללידה ואת הלידה עצמה.

להתייעצות עם עורך דין רשלנות רפואית אהובה טיכו – חייגו 03-6954642

לקבלת פגישת יעוץ חייג או שלח פרטים: