רשלנות רפואית בטיפול באטימות פי הטבעת
טיפול באטימות פי הטבעת
תוכן עניינים
אטימות פי הטבעת הינה מום מולד המופיע אצל תינוקות, המונע מהם להפריש צואה ושתן באופן תקין. הרפואה המודרנית מציעה טיפולים מדהימים לפתרון מום זה, המאפשרים לתינוק לחיות חיים נורמליים לחלוטין. אלא שבמקרים בהם התרחשה רשלנות רפואית בטיפול, התינוק עלול לסבול מנזקים חמורים בטיפול עצמו ולאחריו. להלן נעסוק במום אטימות פי הטבעת ובטיפול בו וכן ברשלנות הרפואית שעלולה ליפול בטיפול באטימות פי הטבעת.
אטימות פי הטבעת
אטימות פי הטבעת הינה מום מולד, במסגרתו פי הטבעת של התינוק אטום באופן חלקי או מלא. החיבור הטבעי שאמור להיות בין המעי הגס לבין פי הטבעת פגום ופעמים רבות נוצרים פגמים גם בעמוד השדרה ובאזורים נוספים סביב המעי הגס ופי הטבעת.
אטימות פי הטבעת מופיעה אצל תינוקות ברמות חומרה שונות. ישנם מקרים בהם לא קיים כל פתח בפי הטבעת של התינוק, לעומת מקרים אחרים בהם הפתח קיים אלא שהוא מכוסה והחיבור בינו לבין המעי הגס אינו תקין. חשוב לדעת כי בעיות בהפרשת הצרכים עלולות להוביל לזיהומים חמורים ואף למוות.
טיפול באטימות פי הטבעת
הטיפול באטימות פי הטבעת נעשה בשלושה שלבים. בשלב הראשון, סמוך ללידה, מבוצע ניתוח לחיבור שק לבטנו אל התינוק. אל שק זה יופרשו הצרכים של התינוק. בשלב השני, כשהתינוק יגיע למשקל של 5 עד 7 קילוגרם, יבוצע לתינוק ניתוח בהרדמה מלאה ליצירת פי טבעת. הניתוח השלישי והאחרון ייערך כחודשיים לאחר הניתוח השני, ובו יחובר המעי הגס לפי הטבעת ושק ההפרשות ינותק מבטנו של התינוק.
רשלנות רפואית בטיפול באטימות פי הטבעת
לצערנו הרב, גם בטיפול באטימות פי הטבעת, עלולה להתרחש רשלנות רפואית. כדי להבין מתי קורית רשלנות רפואית בטיפול זה, נפתח בהסבר קצר אודות רשלנות רפואית באופן כללי. לאחר מכן, נמשיך לרשלנות רפואית בטיפול באטימות פי הטבעת.
מהי רשלנות רפואית
רשלנות מוגדרת בפקודת הנזיקין כהתנהגות שלא תואמת את סטנדרט ההתנהגות המצופה מאותו אדם. לכן, עורך דין שלא הכין תיק של הלקוח שלו כמו שצריך וכפי שהיה מצופה ממנו, התרשל בתפקידו וניתן יהיה להגיש כנגדו תביעת רשלנות. באופן דומה, גם רואה חשבון שפספס פרטים מהותיים בדו”ח השנתי שערך עבור הלקוח שלו, חשוף לתביעת רשלנות.
כאשר מי שהתרשל בתפקידו הוא רופא, תתרחש רשלנות רפואית. רשלנות רפואית קורית, על פי רוב, או בטיפול עצמו או בשלבי האבחון והזיהוי הקודמים לטיפול. כמו כן, רשלנות רפואית יכולה להתרחש גם לאחר הטיפול. בכל אחד מאותם שלבים אם הרופא לא פעל באופן המצופה ממנו והוא שגה שגיאות שגרמו לנזק, ניתן יהיה להגיש כנגדו תביעת רשלנות רפואית.
תביעת רשלנות רפואית- כל מה שצריך לדעת >>
מה עורך הדין צריך להוכיח
כדי להוכיח רשלנות רפואית, על עורך דין רשלנות רפואית להראות כי הרופא אכן נהג באופן אחר מזה שהיה מצופה ממנו, שהמטופל סובל מנזק וכי הנזק נגרם בעקבות אותה רשלנות. אילולא אותה התרשלות, הנזק לא היה נגרם באותו האופן.
שימו לב – עורך הדין לא נדרש להוכיח שהרופא התכוון לגרום לנזק! השאלה אם הנזק נגרם בכוונה או בטעות כלל אינה רלוונטית בתיקי רשלנות רפואית. ככל שההתרשלות גרמה לנזק, תוכלו להוכיח רשלנות רפואית בטיפול באטימות פי הטבעת.
רשלנות רפואית בטיפול באטימות פי הטבעת
רשלנות רפואית בטיפול באטימות פי הטבעת יכולה לקרות כבר בשלב ההיריון, אז היא תיחשב לרשלנות רפואית בהיריון ובלידה וגם במהלך הטיפול עצמו. רשלנות רפואית בהיריון תיחשב לרשלנות באבחון אטימות פי הטבעת. הרשלנות יכולה להתרחש אף במהלך ניתוח לילוד העובר, אז היא תיחשב לרשלנות בניתוח קיסרי. בדומה, הרשלנות עלולה להתרחש אף בלידה עצמה.
רשלנות רפואית באבחון האטימות
מחובתו של הרופא המטפל בהיריון לזהות בעיות עתידיות שיהיו לתינוק. בין היתר, עליו לאבחן אטימות פי הטבעת. אבחון מוקדם הינו נצרך, שכן ניתן יהיה להכין את חדר הלידה לקראת טיפול ראשוני באטימות פי הטבעת.
מעבר לכך, לא תמיד ניתן להבחין בעין בלתי מזוינת אם הילד סובל מאטימות זו. ככל שהאטימות לא תאובחן במיידי לאחר הלידה ותטופל בהתאם, התינוק עלול לסבול מזיהומים ומחלות קשות.
זוהי הסיבה בגינה היעדר אבחון מוקדם של האטימות, בשלב ההיריון או בשלב הלידה, תיחשב לרשלנות רפואית בהיריון או לרשלנות רפואית בלידה. עורך דין רשלנות רפואית יוכיח התרשלות זו ויסייע לכם לקבל את הפיצויים שאמנם לא יחזירו את המצב לקדמותו ויעלימו את הנזק שנגרם, אך אולי יעזרו להתמודד עם המצב הנוצר.
רשלנות רפואית בטיפול עצמו
כאמור, הרשלנות הרפואית עלולה להתרחש גם במהלך הטיפול עצמו. בסופו של יום, גם רופאים הם בני אדם והם עלולים לשגות במהלך הניתוח. אלא שהמחיר של הטעות בניתוח, יכול להיות גבוה במיוחד. ככל שאכן התרחשה טעות שכזו, תוכלו להגיש תביעת רשלנות רפואית על הנזק שנגרם לכם.
חשוב מאוד להדגיש כי לא כל ניתוח שלא הצליח ייחשב לרשלנות רפואית. רק אם הרופא לא נהג באופן שהיה מצופה ממנו ובעקבות כך נגרמו נזקים, המקרה יוכר כרשלנות רפואית.
לסיכום
לסיכום, טיפול באטימות פי הטבעת הינו טיפול להסרת מום מולד אצל תינוקות. במקרים בהם הרופא התרשל באבחון הבעיה או בטיפול בה, תוכלו להגיש תביעות רשלנות רפואית כנגד הרופא והצוות המטפל. סכומי הפיצויים בתביעות אלו יוכלו להגיע למאות אלפי שקלים ואף למעלה מכך.