קביעת פגישת יעוץ
רשלנות רפואית בטיפול בפצוע מתאונת דרכים
אהובה טיכו 09.08.18 רשלנות רפואית

רשלנות רפואית בטיפול בפצוע מתאונת דרכים

אף אחד לא רוצה להיפצע בתאונת דרכים, אבל אם כבר אירעה פציעה שכזו – לפחות שיקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר שאפשר. טיפול בפצוע לאחר תאונת דרכים עשוי להיות בעל השפעה מכרעת על סיכויי החלמתו ועל עתידו בכלל, ולכן יש לטיפול הזה חשיבות עליונה.

אלא שלמרבה הצער לא תמיד הדבר עולה יפה, ויש מקרים בהם קיימת רשלנות רפואית בטיפול בפצוע מתאונת דרכים. במקרים כאלה, לא תמיד ברור אפילו את מי יש לתבוע: לעיתים הפציעות המרובות הנגרמות בשל תאונת הדרכים מצריכים שורה ארוכה של ניתוחים או טיפולים ממושכים, פיזיותרפיה או שיקום. מצד אחד תביעת פיצויים אמורה להיות מוגשת נגד חברת הביטוח; מצד שני אם הצוות הרפואי הסב נזק לנפגע בעת הטיפול בו ובכך פגע בהחלמתו או דרדר את מצבו, יתכן שיש עילה לתבוע בגין רשלנות רפואית. אז את מי אפשר לתבוע במקרה כזה?

על פי החוק התשובה היא חברת הביטוח, שכן אדם שנפגע בתאונת דרכים רשאי לתבוע רק מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים (חוק הפלת”ד). כך קבע בית המשפט העליון. גם במקרה בו הנזק החמיר בעקבות הטיפול הרשלני, עדיין אי אפשר לתבוע את הצוות הרפואי אלא חברת הביטוח של הנפגע היא זו שצריכה לשאת בתשלום הפיצויים.

אבל הטיפול הרפואי לאחר תאונת הדרכים החמיר את המצב!

גם אם הצוות הרפואי התרשל והטיפול הרפואי החמיר את הנזק שנגרם לנפגע, עדיין קובע בית המשפט כי יש לראות את הפגיעה הכוללת ככזו שאירעה במסגרת התאונה עצמה. לפיכך, עילת התביעה היא מכוחו של חוק הפיצויים ולא של חוק הנזיקין.

המשמעות היא שככל שלאדם נגרמו נזקי גוף בגין תאונת דרכים, אזי גם אם הטיפול שניתן לו על ידי הצוות הרפואי היה מרושל והחמיר את הנזקים הללו, עדיין אותו נפגע תאונה כפוף למנגנון פיצויים יחיד; כלומר, הוא איננו רשאי לתבוע פיצויים נוספים מצד שלישי או בשל עילה נוספת. המקרים היחידים יוצאי הדופן הם תביעות נגד המוסד לביטוח לאומי במקרים של תאונות דרכים שהן גם תאונות עבודה וביטוחים פרטיים שאינם כוללים החרגות אודות תאונות דרכים.

סיכום

במקרים שבהם עולה חשד לרשלנות רפואית שלא במסגרת טיפול לאחר תאונת דרכים, ניתן לתבוע את הגורם הרפואי המטפל או את המוסד שאליו הוא כפוף; אך המקרה של רשלנות רפואית בטיפול בפצוע מתאונת דרכים איננו מקרה של רשלנות רפואית רגילה – אלא תוצאה ישירה של תאונת הדרכים עצמה. כך, לפחות, על פי החוק והפסיקה בישראל.

לכן, אם חלילה הייתם מעורבים בתאונת דרכים ולדעתכם הטיפול הרפואי שקיבלתם היה רשלני, דעו כי אתם רשאים לתבוע את חברת הביטוח בדרישה לקבל את הפיצויים על פי תנאי הפוליסה שלכם; אולם לא תהיו זכאים לתבוע בהליך נפרד את הצוות הרפואי שטיפל בכם. חברת הביטוח היא זו שתצטרך לשאת בעלויות של הטיפול הרפואי והנזקים שנגרמו בעקבותיו.

הואיל ורוב חברות הביטוח לא ממהרות לשלם למבוטחיהן, קל וחומר כאשר לפיצויים נלווה סכום נוסף בשל הרשלנות הרפואית, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה מקצועי המתמצא בתחום – וכך להגדיל את הסיכויים לזכות בתביעה.

לקבלת פגישת יעוץ חייג או שלח פרטים: