קביעת פגישת יעוץ
רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים
אהובה טיכו 15.12.19 רשלנות רפואית

רשלנות רפואית לאחר תאונת דרכים

עברתם תאונת דרכים בה נפגעתם? חושבים כי בשל רשלנות רפואית אשר בוצעה לאחר הפגיעה, היא החמירה, או שנפגעתם בכל דרך אחרת בשל פעולה לא מקצועית של הצוותים הרפואיים אשר טיפלו בכם? אם כן, הגעתם אל המקום הנכון.

לאחר תאונת דרכים ישנם מספר פעולות שמומלץ לבצע ובניהם יעוץ ראשוני עם עורך דין מומחה בתחום תאונות הדרכים בכדי לקבל את המידע השלם לזכיות המגיעות לכם. ישנם מקרים בהם רשלנות רפואית אשר מתקיימת בקורבנות של תאונות דרכים גורמת להחמרה של הפציעה או ההשפעה שלה, ואם סבלתם מרשלנות כזו אתם חייבים להכיר את הזכויות המגיעות לכם ולפעול בהתאם.

עיקרון ייחודי העילה

סעיף 8 לחוק הפלת”ד קובע כי אם יש לכם עילה לתביעה על פי אותו החוק, לא תוכלו להגיש תביעה מקבילה נגד גורמים אחרים. מה זה אומר? שאם נפגעתם בתאונת דרכים, אתם לא יכולים לתבוע לקבלת פיצויים בגיל רשלנות רפואית מאותו רופא אשר ביצע את העבירה. בצורה הזו למעשה המחוקק מבקש למנוע יצירת סיבוך בבית המשפט בדיונים אשר ינגעו למי אשם בביצוע העבירה, הגורם לתאונת הדרכים, או הרופא המטפל.

אין חובת הוכחה על רשלנות רפואית

התפיסה הבסיסית הפשוטה אליה מתייחסים ברשלנות רפואית הנוגעת לתאונות דרכים הוא שאם לא היתה מתרחשת התאונה, הנפגע לא היה צריך לקבל טיפול רפואי, ולכן הרשלנות הרפואית קשורה באופן ישיר אל תאונת הדרכים, ולכן אם מגיעים לכם פיצויים, הם צריכים להתקבל מחברת הביטוח, ולא ניתן להגיש תביעה מקבילה גם נגד הרופא או המוסד הרפואי בו בוצעה הרשלנות.

לכן, במקרים כאלו, אין חובה להוכיח את הרשלנות, שכן הפיצויים המתקבלים לנפגע אינם קשורים לרשלנות אלא לפגיעה עצמה. כל מה שהנפגע צריך להוכיח הוא את תאונת הדרכים עצמה ואת הפגיעות מהן הוא סובל לאחריה, עם או בלי רשלנות רפואית.

האם ישנם מקרים חריגים?

בהחלט ישנם מקרים חריגים בהם ניתן להגיש גם תביעה על רשלנות רפואית, למרות שמדובר בתאונת דרכים. לכן חשוב מאוד לפנות אל עורך דין מומחה בתחום אשר יוכל לבחון את התיק שלכם לעומק ולתת לכם ייעוץ המבוסס על המידע האישי והספציפי במקרה שלכם.

לדוגמא, בשנת 2003 ניתן פסק דין בבית המשפט העליון במקרה כזה. אדם שעבר תאונת דרכים, אשר בעקבותיה הושתלו בגוף שלו מתכות, תבע בגין רשלנות אשר בוצעה בניתוח בו הוציאו את המתכות הללו. בשל העובדה שמדובר בתביעה על טיפול רפואי שניתן לאחר מיצוי העילות נגד חברת הביטוח בגין תאונת הדרכים הראשונית, השופטת קבעה כי לאדם יש עילה להגשת תביעה בגין הרשלנות הרפואית.

בפסיקה זו גם נקבע כי במקרה והרשלנות הינה יוצאת דופן וחמורה מאוד, באופן אשר מאפשר ליצור ניתוק של הקשר בין הרשלנות לבין התאונה עצמה, אזי כן ניתן לתבוע ולקבל פיצויים בגין אותה רשלנות, אשר כמובן – במקרה הזה חלה על הנפגע חובת ההוכחה.

 

לקבלת פגישת יעוץ חייג או שלח פרטים: