קביעת פגישת יעוץ
טיפול בחרדות
אהובה טיכו 21.01.21 רשלנות רפואית

איך להימנע מרשלנות רפואית בניתוחי חניכיים וחלל הפה?

חשש מביקור במרפאת שיניים הוא תופעה נפוצה. כשנוצר צורך בטיפולים מורכבים כמו ניתוח חניכיים, כבר עלול להיווצר פחד של ממש. במרבית המקרים הטיפול עובר בשלום ובהצלחה, והחשש מתפוגג (לפחות עד הביקור הבא אצל רופא השיניים…) – אבל למרבה הצער יש גם טעויות שגורמות לנזק חמור, ואפילו רשלנות. הטיפים הבאים יעזרו לכם לוודא שאתם מקבלים את הטיפול הנכון ביותר עבורכם, ושבאופן כללי אתם בידיים המקצועיות והמיומנות ביותר.

לא לחשוש לשאול עוד ועוד

אחד המצבים שבהם נקבעת רשלנות רפואית – כמובן אחרי חוות דעת רפואיות מתאימות ולרוב גם הליכים משפטיים – הוא כשהאבחון של מצב השיניים, החניכיים וחלל הפה היה שגוי. בהתאם מומלץ לכל מטופל ומטופלת שמגיעים לרופא שיניים, גם אם הוא מומחה מוערך בתחומו, לא להתבייש להעלות כל שאלה שצצה בראש.

ככל שהמטופלים מעורבים יותר בתהליך, כך הסיכון לאבחון לא נכון פוחת – שכן רופא השיניים נדרש להתעמק בהערכת המצב שלו, וגם בהמלצות לטיפול. מטופלים שלא חוששים להציב סימני שאלה ולהציף ספקות גם מניעים את רופא השיניים להציג את כל האפשרויות הקיימות לפתרון המצב ולא להסתפק רק באחת.

לוודא את תחום ההתמחות של הרופא

רפואת שיניים היא תחום מומחיות נרחב מאוד. כדי לבצע פעולות מסוימות נדרשות תת התמחויות ספציפיות. כך למשל רק מומחה לאורתודנטיה מוסמך לבצע יישורי שיניים, ובמקרה של ניתוחי חניכיים וחלל הפה כדאי לוודא שהגעתם לרופא שעבר התמחות בפריודונטיה (רפואת חניכיים).

לאחר שמוודאים התמחות שמתאימה לפעולה הספציפית הנדרשת, כדאי לבחון גם את היקף הניסיון. פריודונט מומחה כמו ד”ר אריאל הירש שכבר ביצע ניתוחים אצל מגוון רחב של מטופלות ומטופלים ידע לספק מענה מיטבי לכל צורך, ולהתנהל בדרך הנכונה ביותר גם כשיש התרחשות בלתי צפויה תוך כדי הניתוח.

מבחן הרופא הסביר

לניתוחי חניכיים מכל הסוגים – למשל סילוק רקמות דלקתיות, אקספלורציה לצורך איתור פתולוגיות, הליכים קדם שיקומיים ועוד – יש פוטנציאל הצלחה שמוערך ע”י מומחים בתחום ב-85-90%. כלומר, גם כשאתם מגיעים לרופא מומחה שמתנהל באופן המקצועי ביותר, עדיין חשוב לזכור שלא ניתן להבטיח מאה אחוזי הצלחה (ובהתאם פריודונט בעל יושרה לא יבטיח, אלא להפך – יפרט באוזני המטופלים גם את הסיבוכים שעלולים להתרחש).

ההבחנה בין טיפול שלא הצליח לבין רשלנות רפואית מבוססת על מבחן שנקרא “מבחן הרופא הסביר” – אם רופא השיניים התנהל כפי שמצופה מאיש מקצוע סביר, ככל הנראה לא מדובר ברשלנות רפואית. הגעה למומחה מנוסה מצמצמת באופן דרמטי את הסיכוי להתנהלות שלא עומדת בקריטריון הנ”ל, ובהתאם ממקסמת את סיכויי ההצלחה של הטיפול הדרוש לכם.

לקבלת פגישת יעוץ חייג או שלח פרטים: