אי אבחון ואי מניעה של היפוגליקמיה ביילוד לאחר הלידה עקב הזנה ירודה
רשלנות רפואית באי אבחון של היפוגליקמיה ביילוד
תוכן עניינים
בפסק דין של בית משפט מחוזי בת”א 16-06-39696 פלוני נ’ שירותי בריאות כללית, התקבלה תביעת רשלנות רפואית בבת חולים סורוקה שגרמה לנכות מוחית קשה 100% ליילוד שלא הואכל כראוי ונגרמה לו היפוגליקמיה.
היפוגליקמיה הוא מצב של ריכוז נמוך של סוכרים בדם, וכאשר המצב מתמשך עקב בעיות האכלה ואחרות, הוא עלול לגרום לנזק מוחי ואפשר למנוע זאת ע”י מעקב צמוד.
נזק מוחי יאובחן בבדיקת שמראה מחלה דיפוזית במוח שמתאימה להיפוגליקמיה ממושכת. MRI
הורים שימו לב לסימנים, שהתינוק רגוע, לא זז, אפתי, הגלוקוז שמגיע למוחו הולך ופוחת והמוח מגיב בהגבלת פעילות הגוף.
במקרה זה לפי דברי האם כ- 12 שעות לאחר שחרור מתינוקות סירב לאכול, נעשה אפטי, לא הגיב לגירויים, מספר פעמים נצפו תנועות בלתי רצוניות בגפיים.
למעשה בית המשפט שוכנע מהתיעוד הרפואי שבמשך היום הראשון לחייו, האם לא הצליחה להניק את התינוק די הצורך ואף סבלה מפטמות סדוקות כך שההנקה טרם הוטמעה וטרם התבססה.
התינוק קיבל תוספת תמ”ל בכמויות שלא תועדו, כך שלא ניתן היה לדעת עד כמה.
בית המשפט קבע על בסיס חוסר תיעוד ברשומה הרפואית (האחיות שטיפלו באם ובתינוק לא הובאו לעדות) שניתן לאם הסבר נאות בדבר הנסיבות או הסימנים שמצביעים על כך שהתינוק לא ינק די הצורך כך שיש לתת לו תוספת תמ”ל כדי למלא את צרכיו התזונתיים ובמשך 13 שעות לאחר הלידה לא הוזן כראוי.
ניקבע שבית החולים קבע נוהל עבודה לעידוד הנקה שכולל ביצוע “אומדן הנקה” על פי טופס ייעודי שמשמש את הצוות הסיעודי לצורך בחינת הטמעת ההנקה וקביעת ההנחיות בנוגע להזנת התינוק בשחרור.
האם והתינוק שוחררו בהמלצה להנקה בלבד, ללא הסבר בדבר האפשרות לתת תוספת תמ”ל כאשר יש קושי בהנקה או כשההנקה אינה מספקת.
בית המשפט קבע שהדבר אינו סביר וזוהי רשלנות רפואית.
אך בית המשפט גם קבע שהתינוק סבל מהיפוגליקמיה בעת שהובהל לחדר המיון לאחר שלא אכל במשך 12 שעות בביתו.
אמנם ההורים הם הורים טובים, אוהבים ודואגים, אבל אי הזנת התינוק משך כ – 12 שעות בעת שהוא היה במשמורתם ובאחריותם של ההורים, נבעה משיקול דעת שבית המשפט קבע שהוא לקוי ומהווה התנהלות חריגה שעולה כדי תרומת רשלנות משמעותית.
בית המשפט הפחית 50% מאחריות בית החולים לנזק.
רשלנות רפואית באי אבחון של היפוגליקמיה ביילוד – הפיצויים
פרטי הנזק ליילוד פגוע מוחית בשיעור של 100% כולל פיצויים בגין מטפלים סיעודיים, טיפולים רפואיים ופארה-רפואיים, צרכים רפואיים ותרופות, הוצאות ניידות, אובדן הכנסות עתידיות וכאב וסבל.
לייעוץ עם עורך דין רשלנות רפואית אנא צרו קשר 052-3777555